Boende

Boka stuga i Nikkaluoktafjällen!

Läs mer

Restaurang

Sápmi Slow Food

Läs mer

Aktiviteter

Upplev Nikkaluokta!

Läs mer

Nikkaluokta i fjällsommartid 2020

Sommarsäsong     18/6 – 27/9

Nikkaluokta är en portal till fjällvärlden med Kebnekaise nära-  19 km västerut.

I coronatider uppmanas vi alla att ta eget ansvar, att värna om varandra och oss själva. En självklarhet i Nikkaluokta! Vi erbjuder service till fjällvandrare på säkert vis i sommar.

Vi har riktigt sommar nu – med snöfläckar på topparna med mygg bland fjällbjörkarna. Om du ska vandra längre bort var noga med att kolla upp snöläget efter lederna.

Det verkar vara många som har fjällängtan i år. Det gör oss förstås glada att många vill uppleva livet till fjälls men det ställer också krav på oss alla att vi tar vår gemensamma ansvar. Vid busstider (~12 och ~17) har vi särskilt mycket folk som passerar därför ber vi er att skicka en person i taget till incheckning och beställning i restaurang. Om möjligt ber vi er också att undvika att besöka oss kring tiderna då bussen går.
Vad kul om ni är på väg ut till oss i Nikkaluokta!
På grund av rådande Corona pandemi har vi ett enklare utbud av mat  i vår restaurang. Rätterna kan variera, men just nu serverar vi 2 varmrätter innehållande älg & ren, samt enklare kall mat.
Köket stänger 18.30 och huset stänger 19.00.
Vi har  tyvärr inte möjlighet att erbjuda frukostbuffe utan numera erbjuder vi frukostkorg till stug- och tältgäster. Dessa måste förbokas senast kl 18 dagen innan och hämtas på morgonen på huvudbyggnadens baksida.
Inomhus har vi rutiner för att hindra smittspridning av Corona.
Varmt välkomna till oss i Nikkaluokta!
Nikkaluoktaexpressen kör två dagliga turer från sommarsäsongen
STF Kebnekaise fjällstation  öppnar 18/6  Kungsleden öppnar 18/6 
Laddjujavri båt  tidtabell 18/6 – 13/9
Nikkaluokta finns mellan Girjas och Laevas samebyar. Här har funnits renhjordar sedan urminnes tid. Mitt i dalen finns bl.a ett fångtsgropssystem – en levande samisk närvaro historiskt och idag.Renarna har haft en extrem tuff lång vinter , vi är rädda för att det inte är många renkalvar som föds i sommar.
Ser du renar eller andra fjälldjur på din vandring , ge dem mycket utrymme, du hälsar på i deras hem!
Håll vandringslederna rena – leave nothing but footprints
Nikkaluoktahälsingar Anna & Margareta Sarri & sommarpersonal