• +46 (0) 980-55015
  • Nikkaluokta 1104, SE 981 99 Kiruna

Events

Silbačalmmit

Silbačalmmit En utställning av Inga-Wiktoria Påve i Galleri Skáidi Till utställningen Silbačalmmit har Inga-Wiktoria Påve skapat nya verk där trä, silver och mässing möts. Dessa verk tillsammans med hennes färgstarka målningar och traditionella slöjdalster i skinn och textil skapar en helhet där fokuset ligger på kvinnan och vattendragen i Sápmi. Runtom i Sápmi har bäckar döpts till

Read More

COLOR OF COLONIALISM

En utställning av Lena Stenberg från Årosjokk- Kiruna bosatt i Skåne, Stockholm och Kiruna. Lena är konstnären som har ett brett skapandefält , grafik skulpturer stora installationer och blandade tekniker. Stenberg har rötterna i samisk kultur och hon utgår ofta från olika fokus på hur samiskt liv påverkats och präglar samtiden. Lena Stenberg har ett

Read More

Konstutställning Elina Nygård

Nikkaluokta Sarri välkomnar Elina Nygård med en utställning i Galleriet. Vernissage 8 /8 kl 14.00 Konstutställning Elina Nygård har ett härligt kreativt sätt att ge älskade motiv som renar, fåglar och naturnära motiv något alldeles extra! Jokkmokk och fjällvärlden kring Vaisaluokta är hennes hemmafjäll. Med skärpa och humor skapar hon estetiska upplevelser med stort hjärta.

Read More

Utomhus – Vernissage med Anita Wilhelmsson och Jan Vajstedt

Galleri Skàidi hälsar sommaren välkommen med en utställning av Jan Vajstedt och Anita Wilhelmsson. Jan Vajstedt har mycket lång konstnärlig erfarenhet. Han är autodidakt och hans måleri är smakfullt. Naturen skildras alltid med stor värme och ödmjukhet. Du vill ta dig dit hans tavla lockar dig. Det finns en stillhet med livfullhet i hans målningar. 

Read More

I galleriet ; handens verk och återbruk

Från 27 februari öppnar vi årets första utställning i Galleriet Här finns monter med hantverk och handens verk gjort här nära Här finns åter:bruk där bra saker får byta ägare.                                                   

Read More

Boka nu

Checka inChecka ut

Följ oss på Facebook

Facebook Pagelike Widget