Events

COLOR OF COLONIALISM

En utställning av Lena Stenberg från Årosjokk- Kiruna bosatt i Skåne, Stockholm och Kiruna. Lena är konstnären som har ett brett skapandefält , grafik skulpturer stora installationer och blandade tekniker. Stenberg har rötterna i samisk kultur och hon utgår ofta från olika fokus på hur samiskt liv påverkats och präglar samtiden. Lena Stenberg har ett

Read More

Konstutställning Elina Nygård

Nikkaluokta Sarri välkomnar Elina Nygård med en utställning i Galleriet. Vernissage 8 /8 kl 14.00 Konstutställning Elina Nygård har ett härligt kreativt sätt att ge älskade motiv som renar, fåglar och naturnära motiv något alldeles extra! Jokkmokk och fjällvärlden kring Vaisaluokta är hennes hemmafjäll. Med skärpa och humor skapar hon estetiska upplevelser med stort hjärta.

Read More

Utomhus – Vernissage med Anita Wilhelmsson och Jan Vajstedt

Galleri Skàidi hälsar sommaren välkommen med en utställning av Jan Vajstedt och Anita Wilhelmsson. Jan Vajstedt har mycket lång konstnärlig erfarenhet. Han är autodidakt och hans måleri är smakfullt. Naturen skildras alltid med stor värme och ödmjukhet. Du vill ta dig dit hans tavla lockar dig. Det finns en stillhet med livfullhet i hans målningar. 

Read More

I galleriet ; handens verk och återbruk

Från 27 februari öppnar vi årets första utställning i Galleriet Här finns monter med hantverk och handens verk gjort här nära Här finns åter:bruk där bra saker får byta ägare.                                                   

Read More

Utställning med Inga-Wiktoria Påve

25/8/2018 – 30/9/2018 Vi är glada att ställa ut konst av Inga-Wiktoria Påve i galleri Skáidi. Vi startar konstutställningen med ett vernissage kl 14.00. Utställningen kommer att vara öppen fram till 30 september. Det är en konstutställning med den spännande samiska konstnärinnan Inga-Wiktoria Påve. Hennes karakteristiska konstnärliga utryck fångar ögonblick som sorg och urkraft med

Read More

Boka nu

Checka inChecka ut

Följ oss på Facebook

Facebook Pagelike Widget