Sommar

nikkaluokta-mountains-summer

Fjällvandring – dagsturer kring Nikkaluokta

Runt Nikkaluokta finns det flera intressanta och vackra vandringsmål som du kan utforska. Här följer några av våra bästa tips.

Läs mer

fjaellvandra-kebnekaise11

Kebnekaise

Sveriges högsta topp som nu är riktigt nära. Utgå från Nikkaluokta och gör en toppbestigning. Det är 19 km till STF Kebnekaise fjällstation som du kan nå på en dag. Om du tar båten över Ladtjojavri sparar du 6 km. Nästa dag startar du toppbestigningen från fjällstationen på egen hand efter västra leden.

Andra väljer att göra toppturen med erfaren guide efter den östra leden. Från toppen har du en av de mäktigaste vyerna i norr.

Läs mer

fjaellvandra-kungsleden

Kungsleden

Nikkaluokta är en av utgångspunkterna till Sverigen mest berömda vandringsled, Kungsleden. Efter Kungsleden finns det STFstugor för övernattning, i vissa stugor kan man även proviantera. Här hittar du mer bra information:

Läs mer

vistasdalen-safari

Fiske

Jokkarna och sjöarna vid Nikkaluokta erbjuder bra fiskeställen värda en rogivande upplevelse med klart vatten och spänning.

Läs mer

vistas1

Kanot

Vistasvagges unika deltalandskap med slingrande vatten vägar gör kanotturen minnesrik och fascinerande. Hyr en kanot och paddla mot äventyret. Om du har tur kommer du att se en av dalgångens vilda invånare till exempel älgen.

Läs mer

vistasdalen-bat

Båttur i Vistasvagge

Föredrar du att utforska Vistasvagge från båt tillsammans med en guide som känner till dalen? Boka en guidad båttur för att lära dig mer om dalen och dess djur och natur. Du kan kombinera båtturen med vandring tillbaka efter stigen i dalen.

Läs mer

Boka nu

Checka inChecka ut

Följ oss på Facebook

Facebook Pagelike Widget